22.2.2010

Levykauppa Äx, Helsinki 10.2.2010

Levynjulkaisupäivänä soitimme ensimmäisen kerran livenä sitten lokakuun. Jännitystä lieventääksemme olimme pitäneet harjoitustreenit pienen yleisön kanssa edellisenä viikonloppuna. Keskiviikkona roudaus alkoi klo 15 Rekon residenssistä, josta kuljetettiin rummut Äx:ään, taksilla tietenkin koska olemme niin rikkaita. Taksikuskiksi saimme erittäin puheliaan kaverin, jolta saimme paljon vinkkejä taksiautoiluun. Unohtakaa siis ne "pitkät lentokenttähaut", kyllä lyhyistä kyydeistä saa isomman tilin kasaan! Loppumatkasta herra kuljettajan jutut koskivat naisten painoindeksejä ja jotain +40 +30 -juttuja, joista ei kyllä enää tajunnu että mistä oli kyse.

Rumpujen roudauksen jälkeen odottelimme että Joonatan saapuu Kaapelilta kitara- ja bassokamojen kanssa. Myös taksilla, olihan juhlapäivä. Saimme soundtsekin tehtyä juuri ennenkuin Rillipää ja Läski (aka Liimatta ja Hynynen) valtasivat lavan uuden kirjansa ja sulkakyniensä kanssa. Herrojen nimmarisession ajan me hengailimme Äx:n takahuonetiloissa, soittelimme, meikkasimme (varsinkin pojat) ja nautimme virvokkeita.

Klo 18 kapusimme yläkertaan kera soittimien ja karkkien. Kyllä, taksikyytien lisäksi tuhlasimme karkkiin jota tarjoiltiin kuulijoille. Pitäähän sitä juhlapäivänä olla hieman ekstraa. Porukkaa oli saapunut ihan kivasti paikalle, ja muitakin kuin meidän kavereita. Eli fänejä mestoilla siis!

Itse keikka meni ihan ookoo, ainakin yleisö näytti pitävän uusista lauluista. Soitettiin väliin myös yksi vanhakin eli Vampyyrihipat. Jännittäminen oli aikamoista ja takahuonekeskusteluissa totesimme itsekukin mokailleemme jonkin verran. Yleisö ei onneksi meitä tästä moittinut. Keikka oli kuitenkin hyvää harjoitusta lauantain virallisille levyjulkkarijuhlille, joista lisää myöhemmin. Ja ainakin 5 levyä meni kaupaksi, koska niin moneen jouduttiin nimmareita laittamaan.

Roudaus Kaapelille hoidettiin taas tilataksilla. Tällä kertaa kuskina oli ilmeisesti TET-harjoittelija-tyttönen, joka ajoi Äx:n ohi n 5 kertaa ja lopulta kymmenen minuutin ajelun ja parkkeerailun jälkeen sai auton Äx:n oven eteen. No loppuhyvinkaikkihyvin, hän ajoi meidät kiltisti Kaapelille ja auttoi vielä kantamaan tavaroitakin, eli perutaan noi alun pahat puheet...

Roudauksen jälkeen kävimme vielä tapaamassa ystäviä muutaman tupin äärellä ja sit omiin koteihin potslojoo.

Erikoisterveiset ja -kiitokset lähetetään Levykauppa Äx:n kivalle henkilökunnalle!!

Ei kommentteja: