21.11.2008

Jalankulkuämpäri 11 vee tänään!


Pinja, Tuija, Sanna kesällä 1998

Päivälleen 11 vuotta sitten meillä oli eka keikka! Kreisiä!
Keikka oli Inxan eli Inkeroisten eli Kenian nuorisotalolla, jossa Sanna oli silloin töissä. Meidän keikka alkoi klo 20:00 ja setin pituudeksi olimme määritelleet n 5 minuttia. Biisilista koostui kappaleista: Ticket to zen (The Murmurs), Pikkuveli (Noitalinna Huraa!) ja Kermaperse (omaa tuotantoa jota ei sittemmin ole esitetty). Tuija soitti sähkökitaraa, Sanna lauloi ja soitti nokkahuilua ja Pinja lauloi ja soitti nokkahuilua sekä kanteletta. Pikkuveli-biisiin olimme nimittäin lisänneet kantele-soolon, joka oli "Maijal' oli karitsa"-kappaleesta tuttu melodia. Olimmehan suuria sovitusneroja jo vuonna 1997!
Keikka jännitti ihan kauheesti eikä nokkahuilun soittamisesta meinannut tulla mitään, kun kädet tärisi niin paljon. Keikka-asut olimme valinneet huolella, koitetaan saada skannattua kuva joskus tännekin. Siihen aikaan kun ei noita digidigilaitteita vielä ollut... Ja keikkajulistekin löytyy yhä muistojen laatikosta. Illan toisena bändinä oli muuten kouvolalainen Jessie Garon & The Sexorcists, jonka jäseniä ollaan sittemmin nähty mm Kakkahätä-77:ssa.

Eka keikkamme oli suuri suksee ja poiki heti toisen keikan muutaman viikon päähän samalle nuokkarille. Tällä kertaa meillä oli jo omia "oikeita" biisejä eli ainakin TIP ja ehkä happosademetsä, ei pysty enää muistamaan. Keikkavaatteet sen sijaan muistan hyvinkin tarkasti. Aloitimme keikan niin että meillä kaikilla oli bändipaidat päällä: Sepultura, Metallica ja oisko ollu Iron Maiden. Intron jälkeen heavy-paidat riisuttiin ja niiden alla meillä oli söpöt sarjakuva/eläinhahmo t-paidat. Ja introna oli Carmina Burana. Oi sitä nuoruuden ja kreisiyden määrää!
Pitkälle ollaan tultu noista vuosista ja vielä pidemmälle ollaan menossa...

1 kommentti:

Piia Emilia kirjoitti...

Vähän on iän tuomaa kypsyyttä havaittavissa rouvien ulkonäössä, tänä päivänä. Missään muussa se ei sitten juuri näykään;). Meikä odottaa jo ihan innolla uusia biisejänne. Minkäänlaista kypsyyttä en uskalla niiltä odottaa, se olisi itsepetosta...