20.5.2010

Mihi helkkari sää oikkee meinnat mennä huomen, hä?

Huomenna menemme keikalle Turkuun pitkästä aikaa. Edellisen kerran soitimme Turussa vuonna 2002. Apua, kahdeksan vuotta sitten!! Noista keikoista jäi mukavia muistoja, kuten aurinkoisella joenrannalla pitsan syöminen, myöhemmin Jaani kirjoitti pitsalaatikon kanteen seuraavan äänityksemme tuotantosuunnitelman, jäiset sämpylät jotka saimme nuokkarikeikalla ja teehetki (vai oliko se kuitenkin jäger-hetki?) kesken Downtownin keikan. Menimme pienoiseen paniikkiin kun huomasimme että Down Townin keikkasopparissa oli setin pituudeksi määritetty 45 min. Meidän silloinen setti kun oli n 25 minuuttia pitkä. No hätä keinot keksii ja pidimme tosiaan teehetken ja Sanna ja Jaani pitivät myös pienen sikarihetken. Lisäksi tietenkin turvauduimme pitkiin välispiikkeihin, joihin nykyäänkin taitaa mennä puolet keikasta... Ja saimme 45 minuuttia kasaan. Tämä keikka on muuten nauhoittu minidiskille ja on yhä tallessa. Hulvaton meininki oli, pitää joskus yrittää saada siitä pätkä tännekin.

Soitimme tosiaan kaksi keikkaa kahtena eri päivänä eli kyseessä oli meidän mittakaavalla kiertue. Toisen päivän keikka oli jossain nuorisotalo-tyyppisessä tilassa ja silloin viimeistään totesimme ettei nuokkarikeikat ole meitä varten. Sali oli aivan älyttömän iso ja teinejä oli siellä ehkä n 30 kpl. Nekin lähinnä istuivat salin takaosassa ja aina välillä huomasivat taputtaa kun biisi loppui. Ei tainnu ihan toi Mylsä-huumori purra Turun nuoriin.

Olimme ensimmäistä (ja myös ainoata) kertaa majoittuneina oikeassa hotellissa. Meidän hotellihuoneessa oli lasten pinnasänky, jonka Jaani valtasi heti. Lisäksi huoneessa oli minibaari mutta sitä ei saatu auki. Kun Jaani kävi respasta kysymässä kuinka voisimme nähdä mitä minibaari sisältää, sai hän kuulla että keikkamyyjä oli pyytänyt ettei meille anneta minibaarin avainta! Olimme siis todella vaarallinen rokkiryhmä jo silloin.

Nämä Turun keikat taisivat olla ne ainoat joita silloinen keikkamyyjämme Dex-Viihteeltä sai meille järjestettyä. Kiertueen toinen bändi oli Inis, joka nykyään kulkee nimellä Das Inis. Pojat otti ja vaihtoi kielen saksaksi, hulluja nuo heinolalaiset!

Mutta huomenna Turussa koetaan taas muutama eka kerta. Pääsemme Turkuun Plutojen kyydillä ihan oikealla isolla keikkabussilla, wohoo! Innolla jo odotamme kotimatkan bussijameja. Ja keikkapaikkakin on eka kerta eli Turun Klubi, joka on hieman isompi areena kuin mihin olemme tottuneet. Raideriin on luvattu oikein Jallu-pullokin. Että kyllä nyt kelpaa Rouvien ja Herrojen soitella ja laulella.

Sunnuntaina soitetaankin sitten Kallio Kukkii tapahtumassa Harjun pihalla klo 16. Toivotaan että tämä ihana kesäily ilmasto jatkuu ainakin sunnuntaihin asti. Täältä voi tsekata Harjun pihan muun tarjonnan: Kallio Kukkii 22.-23.5.2010

Ei kommentteja: