25.3.2009

Biisiä pukkaa

Olemme löytäneet uuden puolen Jalankulkuämpäristä. Jamittelun!!! Siis kreisii. Kaikissa viime aikaisissa treeneissä on tehty uusia laulujen raakileita jamittelun pohjalta. Tämä on jotain todella uutta ja ihmeellistä meille. Ennen biisit on jotenkin hirveen tarkkaan mietitty (vaikkei siltä ehkä kuulostakaan) että mitä sointuja ja missä kohtaa. Nyt vaan otetaan joku tyylilaji tai pieni idean alku ja lähetään soittamaan siitä. Hieman siis sekoillaan soittimilla. Tämä on tietenkin ihan normaalia toimintaa ns oikeille muusikoille ja tyypeille jotka on himassa hinkanneet asteikkoja tunti kaupalla 8-vuotiaasta asti. Ilmeisesti meillä meni se reilut 10 vuotta ennenkuin olimme edes jotenkuten sinut soittimiemme kanssa...


Tältä näyttää jamittelu

Meillä oli siis lauantaina treffit eli treenit. Eevalla oli työvuoro, joten Pinja, Sanna ja Tuija aloittivat treenit kolmistaan mylsäläisittäin. Rouffat ottivat käsittelyyn kantri-jollotuksen nimeltä Rakkauden Puutarhuri, josta uupui vielä c-osan sanat ja melodia. Niissä jatkettiin aloitettua himokasta linjaa ja kappale saatiinkin valmiiksi juuri hetkeä ennen kuin Eeva saapui treeneihin.


Sannan tyylinäyte kevään hattumuodista


Tuija ottaa hiukan huikkaa

Sitten hyväksytettiin sanat ja ideat Eevalla ja hieman soitettiin kimpassa ja kuulosteltiin miltä kappale kuulostaa. Totuttuun tapaan äänitimme kipaleen myös samantien, jottei pääse unohtumaan rakenteet ja muut ennen seuraavia treenejä.
Seuraavana käsittelyssä oli edellisissä treeneissä raamit saanut Rokkibiisi. Jatkoimme rakenteen kasaamista ja laulumelodian sisäistämistä kappaleeseen. Tämä laulu saa vielä hieman hautoa, tosin jotain ideaa sanoitusten tai ainakin tunnelman suhteen saatiin jo.
Lopputreenit sekoilimme kummallisia reggae-rytmejä sekä itämaisia melodioita. Saas nähdä päätyykö etniset vaikutteet uusiin kipaleisiin. Sanna ainakin on kovin innostunut itäisistä fiiliksistä uuden Bollywood-tanssiharrastuksensa vuoksi.


Miäletön rokki-meininki!!!


Kyl on hurjia muijia...

Kaiken kaikkiaan meillä oli oikein hauska lauantai-ilta. Laulujen raakileita syntyy ihan mukavaa vauhtia, joten eiköhän niistä jotain saada vielä levyllekin asti. Ajattelimme tähdätä tällä kertaa sellaiseen max 12 kappaleen kokonaisuuteen, kun biisien kestot ovat venähtäneet yli 2 minuutin. Treenaamisen lisäksi suunnittelimme ja haaveilimme kesän äänityksistä. Sen verran voidaan niistä paljastaa että alustava ajankohta on heinäkuun kaksi ekaa viikkoa ja äänityspaikka sijaitsee Keski-Suomessa metsän keskellä järven rannalla. Oooooooooh! Mutta näistä lisää jos ja kun ollaan saatu vihreetä valoa levy-yhtiöstä.

Seksikästä kevättä!

Ei kommentteja: