16.8.2010

Kesäinen levyarvio

"Jalankulkuämpäri on Sanna Väkevä ja Pinja Niemen johtama naivistinen, hyväntuulinen popbändi Helsingistä. Yhtyeen musiikissa on samoja lähtökohtia kuin PMMP:llä, kaksi naislaulajaa ja sovinnaisuuksista viisveisaavat tyttöenergiaa korostavat tekstit.
Jalankulkuämpäri on kuitenkin leimallisesti kitarapop-yhtye, jonka sointia ja lauluosuuksia ei ole hiottu tietokoneen näytöllä suuria massoja miellyttämään. Stemmat saavat huojua, ja kuulijan korvasta riippuu, onko meininki viehättävän luomua vai keskentekoista.
Sellaiset aiemmat Jalankulkuämpäri-suosikit kuin Juhani hiihtää tai 9E saavat seuraa esimerkiksi Vaarallisesta pianonvirittäjästä, jonka rokkaus lähenee jo Rolling Stonesia, ja kesäslovarista Bodom Bodom, jonka tekstissä "voi vaan nauttia sateesta tissit paljaana, ei ees palella".
Rakkauden leirikoulun päättää suomennos Blondien repertuaarista poimitusta Hanging On The Telephonesta, suomeksi Roikkumaan langoille. Sovitus ei ole powerpoppia vaan akustinen balladi."
- Suonna Kononen / Karjalainen 24.7.2010Rakkauden leirikoulua on kaupoissa vielä muutama jäljellä, käy ostamassa omasi pois vaikka täältä.

Ei kommentteja: